Activ ProWigor Warzywa

Nawóz WE

Składniki pokarmowe % [m/m]
Produkt N całkowity MgO SO3całkowity SO3rozpuszczalny w wodzie Fe Mo zawiera NIKIEL
EDTA
Activ ProWigor Warzywa 1,15 5,0 85,0 10,0 0,2 0,04

Preparat ten jest przeznaczony do stosowania w uprawach warzywniczych:

pomidorów, ogórków, dyni, marchewki, kapustnych, buraków ćwikłowych, fasoli, grochu i wielu innych.

Charakterystyka i zasada działania

Activ ProWigor Warzywa to wysokiej klasy, innowacyjny stymulator poprawiający produktywność roślin. Dzięki optymalnie zbilansowanym składnikom, takim jak siarka, magnez, żelazo, molibden oraz nikiel intensyfikuje wykorzystanie i przemiany azotu oraz proces fotosyntezy, a tym samym wzmacnia roślinę. Odpowiednie dobranie proporcji schelatowanych składników, jak również nowatorskie wykorzystanie niklu, który od niedawna jest uważany za niezbędny składnik pokarmowy jako składnik ureazy intensyfikuje proces fotosyntezy w okresie najbardziej intensywnego rozwoju liści i pędów. Zastosowanie preparatów zawierających schelatowane mikroelementy zapewnia zdecydowanie wyższy stopień wykorzystania wniesionych składników i ich bioakceptacji przez roślinę. Pozwala też znacznie zmniejszyć ilość stosowanego preparatu w stosunku do tradycyjnych produktów.

  • Stymuluje wykorzystanie azotu glebowego oraz poprawia metabolizm tego makroskładnika.
  • Intensyfikuje proces fotosyntezy.
  • Poprawia zdrowotność roślin.

Activ ProWigor Warzywa to maksymalna bioprzyswajalność wniesionych składników dzięki zastosowaniu mikroelementów w formie chelatów EDTA.

Rezultaty stosowania Activ ProWigor Warzywa:

  • stymulacja wykorzystania azotu glebowego oraz przemian tego makroskładnika,
  • intensyfikacja procesu fotosyntezy,
  • poprawa zdrowotności roślin,
  • skuteczne i szybkie zapobieganie niedoborom mikroelementów,
  • ograniczenie użycia pestycydów,
  • większe plony.

Więcej informacji o Activ ProWigor Warzywa znajdą państwo w naszej ulotce.

Umiejętności

Opublikowano w dniu

19/03/19

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close