SoilActiv 14-16-18 + mikro

SoilActiv 14-16-18 + mikro

Nawóz WE

Składniki pokarmowe % [m/m]

Soli Acti 14-16-18 + mikro

N całkowity

P2O5

K2O

MgO

B

Cu

Fe

Mn

Mo

Zn

14

16

18

1,9

0,03

0,12

0,11

0,16

0,02

0,04

 

 

 

 

Odpowiednio zbilansowany nawóz NPK do wzbogacania podłoży pod uprawy

Drobnokrystaliczny nawóz do wzbogacania podłuż torfowych. SoilActiv MIX 14-16-18 +mikro dzięki wzbogaceniu o komplet mikroelementów pozwala na stworzenie wielu typów podłoży.

Charakterystyka i zasady działania

SoilActiv 14-16-18 +mikro to makroelementowy nawóz przeznaczony do przygotowywania substratów torfowych oraz mieszanek do upraw roślin doniczkowych i rabatowych, wzbogacony o mikroelementy. Dzięki perfekcyjnemu zbilansowaniu składników pokarmowych, zapewnia roślinie intensywny wzrost i rozwój podczas wszystkich faz rozwojowych.

Dawka SoilActiv 14-16-18 +mikro uzależniona jest od jakości substratu oraz przeznaczenia podłoża. Waha się w granicach 0,5 do 2 kg/ m3 podłoża. Dawki te wystarczają do prawidłowego rozwoju roślin młodych przez okres 4-6 tygodni.

Uprawy

Dawkowanie

[kg/m3 substratu]

Warzywa  

Krótki okres wzrostu (np.: sałata, rzodkiewka, kalarepa)

 

0,8 – 1,2

 

Długi okres wzrostu (np.: pomidor, ogórek, papryka)

 

1,5 -1,75

Drzewa i krzewy ozdobne  

Sadzonki

 

0,5 – 0,8

 

Wszystkie drzewa i krzewy ozdobne

 

1,0

Kwiaty cebulowe  

Lilie, tulipany

 

0,8 – 1,0

 

Pozostałe

 

0,5 – 0,8

Kwiaty cięte  

Goździki, gerbery, frezje

 

1,0 – 1,5

 

Anturium, Allium Giganteum

 

0,5 – 0,8

Rośliny doniczkowe  

Wszystkie rośliny doniczkowe

 

1,5

 

Rośliny wrażliwe na zasolenie i chlorozę

 

0,8-1,5

 

Storczyki

 

0,5 – 0,8

Rośliny ozdobne  

Podłoże dla sadzonek

 

0,5 – 0,7

 

Podłoże wysiewne

 

0,5

 

Truskawki, poziomki w workach z torfem lub doniczkach

 

1,75 – 2,0

 

Podłoża pod wysiew warzyw i owoców

 

0,5 – 0,8

 

Rośliny rabatowe

 

1,5 – 2,0

 

Sadzonki (goździki, chryzantemy, pelargonie, frezje)

 

0,5 – 0,8

Umiejętności

Opublikowano w dniu

22/01/17

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close